Historie

Vooruitstrevend, specialistisch en betrouwbaar zijn drie begrippen die al sinds de oprichting van Slagman Techniek B.V. kenmerkend zijn voor het bedrijf. In 1960 startte de familie H. Slagman met een instrumentmakerij en reparatiebedrijf voor machines en apparaten. Het bedrijf werd enige tijd later verkocht aan toenmalig werknemer A.W. Jansen, die het bedrijf omdoopte tot Slagman Metaalbewerking V.O.F.

De nieuwe eigenaar verhuisde het metaalbewerkingsbedrijf van de Zutphense binnenstad naar een nieuw bedrijfspand op het industrieterrein van de stad. Het bedrijf was volop werkzaam in onder meer de papierindustrie, de grafische sector, de apparatenbouw en de speciale machinebouw en bouwde een goede naam op als machinefabriek. Het modificeren van bestaande zogenaamde zakkenvouwmachines met drukwerken en randapparatuur was, naast het ontwikkelen en bouwen van allerhande speciaalmachines, destijds het specialisme.

In 2008 ging de heer Jansen met pensioen. Hij verkocht het bedrijf aan de huidige eigenaar Kees van Cappellen, wiens ouders bevriend waren met de familie Slagman. Het bedrijf ging op in Slagman Techniek B.V. en verhuisde naar Zelhem. Na een aantal succesvolle jaren in Zelhem en een stevige groei van het bedrijf was het tijd voor een volgende stap: de overname van Arendsen Machinefabriek B.V. te Doetinchem. Sinds eind 2016 is Slagman Techniek B.V. vertrokken uit Zelhem en zijn alle bedrijven van de Slagman Groep gevestigd aan Grutbroek 55 te Doetinchem.

Per 1 maart 2018 is (een deel van) Arendsen Machinefabriek verkocht aan Metaalbedrijf De Lepper B.V. te Doetinchem, om nog meer te kunnen focussen op verspaning en machinebouw.

Slagman Techniek zit vol in op vernieuwing en ontwikkeling om onze klanten te kunnen blijven ondersteunen in de toekomst. Voorbeelden van onze toekomstplannen zijn:

  • Uitbreiding van het machinepark
  • Specialisatie in de zogenoemde Reverse engineering
  • Investeren in zogenoemde hybridetechnieken (additive manufacturing)

Slagman Techniek B.V. heeft de beschikking over uiterst nauwkeurige meet- en scanapparatuur, eigen ontwikkel- en engineeringsfaciliteiten, zeer moderne productiefaciliteiten en montage mogelijkheden. Hierdoor zijn we in staat om onze klanten een zeer breed dienstenpakket aan te bieden. Er zijn maar erg weinig bedrijven van ons formaat die niet alleen het 3D-scannen beheersen, maar ook de complete engineering, productie en montage kunnen uitvoeren. Dit maakt ons tot een volwaardige gesprekspartner die méér biedt dan de concurrent.